Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

"Pompen of verzuipen voor de verbrandingsmotor"

TOEKOMSTVISIE & PANELGESPREK

Luchtkwaliteit is niet uit de actualiteit te slaan. Een rechtbank in beroep geeft in Duitsland de steden de mogelijkheid om stedelijke dieselbans af te kondigen. De luchtkwaliteit is bedroevend waar onze kinderen les krijgen. Curieuzeneuzen mobiliseert 20.000 Vlamingen om als meetpunt te dienen, ...


Neemt de EV-(r)evolutie het over van de verbrandingsmotor of heeft deze laatste nog een “propere” toekomst? Rik Vera van Nexxworks vertelt waarom de sector op zijn “internet-moment” zit en disruptie eraan komt.


Panelleden van verscheidene beleidsniveau’s gaan met elkaar in dialoog samen met de sector. Dit om te komen tot resultaten via versterkte samenwerking tussen alle beleidsniveau’s. Er wordt eerst gefocust met de sector-experten welke technische maatregelen effectief kunnen zijn of al zijn. Erna is de focus welke beleidsmaatregelen er reeds zijn genomen en nog kunnen genomen worden.


Een panelgesprek rond de nieuwe normen voor wagens en hoe de emissies van de huidige wagenvloot kunnen worden aangepakt. Hoe komen we tot Zero Emission of No Impact Emission? Nemen EV’s het al dan niet over en is dit klimaatsgewijs een goede zaak? Normen en de handhaving ervan, retrofits van vervuilende wagens, Lokale EmissieZones, geopperde algehele ban rond verbrandingsmotoren, groene (bedrijfswagen)fiscaliteit en de kilometerheffing: voldoende stof tot debat.

PANELLEDEN


Mevr. Annemie Maes, Brussels parlementslid en Senator - Groen

Dhr. Joris Poschet, Vlaamse Parlementslid en Senator - CD&V

Mevr. Kathleen Van Brempt, Europees Parlementslid – SP.A

Dhr. Paul Van Miert, Vlaams Parlementslid, N-VA

Dhr. Bart Massin, EV Program Manager LeasePlan

Dhr. Mark Pecqueur, Docent & Onderzoeksleider Thomas More

Dhr. Philippe Awouters, Clean Air Lovers & Lobbyists

Dhr. Rik Vera, CEO & Partner Nexxworks

Dhr. Tony Verhelle, Senior Writer AutoGids

Dhr. Wim Verhoeve, Emissie-expert Emisia


MODERATOR: Luc Pauwels, VRT Journalist

Verloop van de avond:


17h30 Onthaal


18h00 Verwelkoming ING, Didier Keters, Sr.Corporate Banker - Utilities,Transport & Logistics


18h05 Mobiliteit van de toekomst: elektrische en waterstofwagens - Minister Bart Tommelein, Viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie


18h20 The ACES internet moment of automotive - Autonomous, Connected, Electric & Shared – Rik Vera, CEO & Partner Nexxworks


19h00 Stand van zaken emissies verbrandingsmotoren en toekomstperspectief, Wim Verhoeve, Emissie-expert Emisia


19h20 Panelgesprek


21h00 Receptie


22h Einde


Locatie: ING Brussel, Troonstraat 1, 1000 Brussel

Plannetje en bereikbaarheid vindt u hier.


U kan gebruik maken van de ondergrondse parking van ING, ingang via de Troonstraat. Indien u dit wenst, dient u dit bij inschrijving te vermelden mét uw nummerplaat. Dit kan tot en met woensdag 9 mei; u meldt zich de avond zelf aan bij de intercom van de parking met vermelding van uw naam + Clean Air Lovers event.


De avond wordt opgenomen door Actua TV. Kan u niet aanwezig zijn? U kan live volgen via streaming (Link: https://youtu.be/QYZlF2RWOpw). Kristof Braekeleire van Visual Harvesting zorgt voor live-visualisatie van het verloop van het panelgesprek.


Inschrijven: via [email protected] met vermelding van naam en functie. De toegang is gratis. Omwille van de voorziene catering is er een no-show fee van 25€. U krijgt een bevestiging van inschrijving per mail.

SPONSORS